Menu and search Σύγκριση
 
Γλώσσα
  Μία υγιεινή, ανθρώπινη και οικολογική πρωτοβουλία της VARIO για την «Κιβωτό του Κόσμου»
  11/11/20

  Μία υγιεινή, ανθρώπινη και οικολογική πρωτοβουλία της VARIO για την «Κιβωτό του Κόσμου»

    

  ← Previous Next →

  Στη VARIO, προάγουμε τις αξίες της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών, αναδείξαμε την πρωτοβουλία «Μειώνουμε το πλαστικό – Αυξάνουμε την υγιεινή» στο ευρύτερο πλαίσιο του μηνύματός μας για τη δημιουργία ενός υγιεινού, ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

  Ταυτόχρονα, ως οργανισμός ανθρώπων διαθέτουμε την αγάπη, τον χρόνο και τα προϊόντα μας σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη και παράλληλα συμβάλλουμε στον περιορισμό της απόρριψης πλαστικού στο περιβάλλον, μέσω μίας «πρωτότυπης» ανακύκλωσης συσκευών.

  Αναλυτικότερα, η VARIO πρωτοστατεί στην προσπάθεια προώθησης της κυκλικής οικονομίας ανακυκλώνοντας ή, ορθότερα, δίνοντας ζωή σε παλιές συσκευές (dispensers) που αφαιρεί ή αναβαθμίζει στις κτιριακές εγκαταστάσεις των πελατών της ανά την Ελλάδα και οι οποίες μέχρι σήμερα απορρίπτονταν σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Το τελευταίο διάστημα, έχουμε ξεκινήσει μία ιδιότυπη ανακύκλωση των dispensers από τα μπάνια των πελατών μέσω της αφαίρεσης, της επισκευής και του καθαρισμού των συσκευών που καταργούνται ή είναι παλαιότερης τεχνολογίας. Στη συνέχεια, οι λειτουργικές αυτές συσκευές διατίθενται και τοποθετούνται δωρεάν από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μαζί με την προμήθεια των αντίστοιχων αναλώσιμων σε ΜΚΟ, γηροκομεία, σχολεία κ.α.. Με αυτόν τον τρόπο, οι παλιές συσκευές ξαναπαίρνουν ζωή περιορίζοντας έτσι την απόρριψη πλαστικού στο περιβάλλον και ταυτόχρονα (υπο)στηρίζοντας τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας.

  →Μία υγιεινή, ανθρώπινη και οικολογική πρωτοβουλία, «υιοθετώντας» τα παιδικά μπάνια των σπιτιών φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου σε Πειραιά & Άνοιξη για 12 μήνες.

  Συγκεκριμένα και για να μεταφέρουν την αξία του πλυσίματος των χεριών, οι “Hygiene Experts” της VARIO επισκέφθηκαν τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου στον Πειραιά και στην Άνοιξη Αττικής, τοποθέτησαν ανακυκλωμένες και καινούριες συσκευές, προσέφεραν τα απαραίτητα αναλώσιμα αυτών για 12 μήνες κι έθεσαν σε εφαρμογή τη βιωματική εκπαίδευση… καθαρά παιδικά χέρια χωρίς μικρόβια! Μαζί με τα παιδιά και τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα λόγω των συνθηκών, έπλυναν σχολαστικά και για περίπου 60’’ τα χέρια τους χρησιμοποιώντας 1 δόση σαπουνιού σε αφρό, ξέπλυναν με νερό και κατόπιν τα σκούπισαν επαρκώς με 2 χειροπετσέτες μίας χρήσης. Αυτά αρκούν για να επιτευχθεί η επιθυμητή υγιεινή των χεριών, η οποία αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας! Τα παιδιά γνώρισαν με βιωματικό τρόπο πώς μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή υγιεινή των χερών, καθώς επίσης και πώς μπορούν να κάνουν σωστή χρήση των αναλώσιμων για τη μείωση της σπατάλης και τον περιορισμό απόρριψης απορριμμάτων στο περιβάλλον. Σήμερα, άλλωστε, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι μείζονος σημασίας να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία του πλυσίματος των χεριών για να προστατεύουν τον εαυτό τους από πιθανές μολύνσεις και ασθένειες, όπως επίσης να γνωρίσουν την αξία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

  Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, ο κύριος Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Managing Director της VARIO, δήλωσε: «Κάνουμε το μήνυμά μας πράξη με μία πρωτοβουλία που χαρακτηρίζει σε όλη της την έκφανση τους ανθρώπους της VARIO. Συγκεκριμένα, με μικρές καθημερινές ενέργειες περιορίζουμε την απόρριψη πλαστικού και απορριμμάτων στο περιβάλλον, επικοινωνώντας παράλληλα την αξία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε και προσφέρουμε την αγάπη, τον χρόνο και τα προϊόντα μας στα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας, τα οποία είναι και το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά. Στη VARIO, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε μέσω των δραστηριοτήτων μας να συμβάλλουμε μαζί με τους ανθρώπους και σε συνεργασία με τους χιλιάδες συνεργάτες-πελάτες μας σε όλη την Ελλάδα στη δημιουργία ενός υγιεινού, ασφαλούς, φιλόξενου και κυρίως ανθρώπινου περιβάλλοντος».


  Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία μας αυτή; Επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας ή στο 210 34 18 230.

  © VARIO 2022 - All Rights Reserved. Developed & Designed by MageGuide