Menu and search Σύγκριση
 
Γλώσσα
    Η σωστή υγιεινή των χεριών προϋποθέτει και το σωστό στέγνωμά τους ...με χειροπετσέτα μιας χρήσης
    31/3/20

    Η σωστή υγιεινή των χεριών προϋποθέτει και το σωστό στέγνωμά τους ...με χειροπετσέτα μιας χρήσης

       

    ← Previous Next →

    → Γνωρίζατε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μέθοδο στεγνώματος των χεριών με χειροπετσέτα μιας χρήσης (μάθετε περισσότερα εδώ), ενώ ολοένα και περισσότερες ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις φορέων ανά τον κόσμο σημειώνουν ότι η χρήση χειροπετσέτας μίας χρήσης είναι η ασφαλέστερη και η υγιεινότερη επιλογή έναντι άλλων μεθόδων στεγνώματος των χεριών;

    Το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο το χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα -αν όχι το σημαντικότερο- μέτρο πρόληψης για να παραμείνουμε υγιείς και να μειώσουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από μικρόβια και ιούς, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή με την εμφάνιση-έξαρση του κορονοϊού (COVID-19). Αρκεί, όμως το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών; Αν αναλογιστούμε ότι τα μικρόβια επιβιώνουν και αναπτύσσονται πιο εύκολα σε υγρά περιβάλλοντα, τότε όχι! Η εξασφάλιση υψηλής υγιεινής γίνεται δυσκολότερη, όταν σύμφωνα με έρευνες το 95% των ανθρώπων δεν πλένουν επαρκώς τα χέρια τους με αποτέλεσμα να παραμένουν πολλά βακτήρια και ιοί σε αυτά. Εξίσου σημαντικό ρόλο, λοιπόν, διαδραματίζει και το στέγνωμα των χεριών και συγκεκριμένα η χρήση χειροπετσέτας μιας χρήσης για να σκουπίσουμε επαρκώς τα χέρια μας και να μειώσουμε έως 77% τα βακτήρια που παραμένουν σε αυτά ακόμα και μετά το πλύσιμο. Για την εξασφάλιση υψηλής υγιεινής στα κοινόχρηστα μπάνια και για την καλύτερη προστασία από ιούς και βακτήρια, θυμηθείτε:
    • Σκουπίζοντας τα χέρια μας με χειροπετσέτα μιας χρήσης δεν αφήνουμε τα μικρόβια να διασκορπιστούν στον αέρα. Συγκεκριμένα, το στέγνωμα των χεριών με ποιοτικό και απορροφητικό χαρτί εξασφαλίζει έως και 1.300 φορές μικρότερο μικροβιακό φορτίο σε σύγκριση με τους στεγνωτήρες χεριών. Οι τελευταίοι, επιτρέπουν στα μικρόβια και τους ιούς να διασκορπιστούν έως 2 μέτρα μακριά και να παραμείνουν στον αέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά.
    • Παράλληλα, μπορούμε και ενδείκνυται μετά το στέγνωμα των χεριών να χρησιμοποιήσουμε τη χειροπετσέτα, ώστε να κλείσουμε και να σκουπίσουμε από την επιπλέον υγρασία την μπαταρία της βρύσης και αν χρειαστεί να ανοίξουμε την πόρτα. Κατόπιν απορρίπτουμε την χειροπετσέτα σε κλειστό κάδο. Με αυτό τον τρόπο, αφενός σεβόμαστε τον επόμενο χρήστη και αφετέρου δεν έρχονται σε επαφή τα καθαρά χέρια μας με τυχόν βρόμικες επιφάνειες.
    Οι χειροπετσέτες Kleenex® και Scott® της Kimberly-Clark Professional φροντίζουν τα χέρια και συνδυάζουν το γρήγορο και αποτελεσματικό στέγνωμά τους, καθώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία AIRFLEX® που παρέχει τη δυνατότητα στεγνώματος των χεριών σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, επιλέγοντας χειροπετσέτες υψηλής ποιότητας και απορροφητικότητας, ελαχιστοποιούμε τη χρήση και κατ’ επέκταση το κόστος και παράλληλα περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Και όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με οικολογικές λύσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς επιλέγοντας προϊόντα χάρτου πιστοποιημένα κατά FSC ή και Ecolabel, μειώνουμε τις εκπομπές CO2 και περιορίζουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Τέλος, ο ιδανικός συνδυασμός για να επιτευχθεί η μέγιστη υγιεινή και πρόληψη είναι να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας με (υγρό) σαπούνι σε σφραγισμένη φιάλη για την αποφυγή των επιμολύνσεων, κατόπιν να τα στεγνώνουμε επαρκώς με χειροπετσέτα μιας χρήσης και κατόπιν να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό χεριών. Βρείτε περισσότερες λύσεις που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες εδώ. Πηγή: www.kcprofessional.com/-/media/images/feature/products/resources/na/201914744.pdf
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μέθοδο στεγνώματος των χεριών με χειροπετσέτα μιας χρήσης. Μάθετε περισσότερα εδώ.

    © VARIO 2022 - All Rights Reserved. Developed & Designed by MageGuide