Menu and search Σύγκριση
 
Γλώσσα
    tork
    21/10/22

    5 συμβουλές για την προσέλκυση πελατών που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα

       

    ← Previous Next →

    Το ενδιαφέρον των καταναλωτών σχετικά με τη βιωσιμότητα των εστιατορίων αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας στο σημείο 8 στους 10 πελάτες να θέλουν το αγαπημένο τους μπαρ ή εστιατόριο να λειτουργεί βιώσιμα. Οι προσδοκίες αυτές είναι ιδιαίτερα έντονες μεταξύ των καταναλωτών της γενιάς των Millennial και της γενιάς Z, καθιστώντας το θέμα βασικό παράγοντα για το μέλλον της εστίασης. Πώς ακριβώς, λοιπόν, μπορείτε να «σερβίρετε» μια εμπειρία εστιατορίου που να ικανοποιεί τους οικολογικά ευαισθητοποιημένους πελάτες σας, αλλά και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας;

    Ακολουθήστε πέντε απλά βήματα προς ένα πιο ...βιώσιμο εστιατόριο!

    1. Αλλαγή προς τις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις
      Το απλούστερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι οι αγορές σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να στραφείτε σε συσκευασίες και προϊόντα χάρτου που δεν είναι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά έχουν και τις πιστοποιήσεις από τρίτους και τη σήμανση που το αποδεικνύουν. Πέρα από τα αναλώσιμα, όπως τα προϊόντα χάρτου, επενδύστε σε πιο έξυπνα προϊόντα ή συστήματα που δημιουργούν λιγότερα απόβλητα ή καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
    2. Επενδύστε σε σταθμούς ανακύκλωσης
      Τοποθετήστε σταθμούς ανακύκλωσης στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της επιχείρησής σας, ώστε να είναι εύκολη η χρήση τους από τους πελάτες και το προσωπικό. Αντί να κρύβετε αυτούς τους σταθμούς, τραβήξτε την προσοχή των πελατών σας προς αυτούς, δίνοντάς τους την αξία που τους πρέπει. Το θέμα είναι να κάνετε τα σημεία αυτά προσιτά και εύκολα προσβάσιμα, ώστε να λαμβάνετε θετικά σχόλια από τους πελάτες σας σε σχέση με την ευαισθητοποίηση σας.
    3. Σταδιακή κατάργηση προϊόντων μίας χρήσης
      Μπορείτε να αποφύγετε τη σπατάλη και να εξοικονομήσετε χρήματα, ενθαρρύνοντας τους πελάτες σας να χρησιμοποιοήσουν π.χ. ποτήρια πολλαπλών χρήσεων. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τους δώσετε κίνητρα για να το πράξουν!
    4. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας σε πρακτικές βιωσιμότητας
      Από το προσωπικό σας έως τη συνεχή εκπαίδευση και τις εσωτερικές επικοινωνίες, πρέπει να ενημερώνετε τους ανθρώπους σας για τους στόχους και τις διαδικασίες βιωσιμότητας.
    5. Μειώστε τη σπατάλη με απλούς τρόπους
      Είναι σημαντικό το σχέδιο βιωσιμότητάς σας να παραμείνει απλό, κατανοητό και ακόμα πιο εύκολο στην υλοποίηση. Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας και χρησιμοποιήστε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, όπως τα συστήματα χαρτοπετσέτας μιας χρήσης, που αποδεδειγμένα μειώνουν την κατανάλωση κατά τουλάχιστον 25%**.

    ** Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα χαρτοπετσέτας

    Ανακαλύψτε καινοτόμες λύσεις για την επιχείρησή σας με eco-friendly προϊόντα TORK.


    Πηγές:
    Tork: Έκθεση «Reach for the Stars»(Φτάστε στα αστέρια)
    Nielsen: The evolution of the sustainability mindset (Η εξέλιξη της νοοτροπίας βιωσιμότητας)

    © VARIO 2022 - All Rights Reserved. Developed & Designed by MageGuide